Izložba UMMA

HUMANITARNA IZLOŽBA PROJEKTA UMMA // umjetnička mama

NEDJELJA 29. 04. 2018. / Kino Europa / Otvorenje u 11.00h

Povodom završetka ciklusa umjetničko-kreativnih radionica za majke iz Majčinskog doma Nazorova, ove nedjelje održat će se humanitarna izložba polaznica radionica.

Na izložbi će se prezentirati ideja projekta te će se predstaviti radovi polaznica; od šumskih eko ukrasa do vlastitim rukama izgrađenih fotoalbuma, dječje slikovnice pa do kaširane lutkice Umma, i mnogo više. Također će se najaviti buduće aktivnosti projekta.

Uz to moći ćete upoznati neke od naših polaznica i za simboličnu donaciju otkupiti ručno rađene suvenire, šarene torbe i kreativne razglednice za nadolazeći Majčin dan. 

Pridružite nam se u Kino Europa i podržite ovaj humanitarni projekt! Veselimo se Vašem dolasku.

Izložba se otvara u 11.00h i ostaje otvorena do 19.00h.

Voditeljice projekta: Mia Matijević (Likovna kultura), Petra Šabić (Likovna kultura), Katrin K. Radovani (Slikarstvo)

O projektu:
/ UMMA // umjetnička mama je ciklus umjetničko-kreativnih radionica za majke Majčinskog doma Nazorova osmišljen i realiziran kao volonterski studentski projekt tri studentice diplomskog studija Akademije likovnih umjetnosti u suradnji s Dječjim domom Nazorova te uz podršku sponzora. 
Program radionica provodi se s ciljem osobnog oplemenjivanja te psihološkog osnaživanja polaznica radionica, štićenica Majčinskog doma, kroz primjenu umjetničkog stvaralaštva i otkrivanje individualnih kreativnih potencijala.
Radionice su održane u periodu od studenog 2017. do travnja 2018. Svaka radionica je postavljena kao jedinstvena cjelina, te se bavi specifičnim tematiziranim likovnim i kreativnim zadatkom ili zadacima s ciljem da se uz minimum ulaganja i maksimum mašte dođe do finalnog ručno izrađenog predmeta ili rada.
Dosad su održane sljedeće radionice: "Uvodna radionica " (studeni), "Šumski eko Božić", (prosinac), "Naš foto-album" (siječanj), "Ispričaj mi priču; slikovnica" (veljača i ožujak), "Kaširane lutkice: Majka i dijete" (ožujak ) te radionica pripreme umjetničkih suvenira. Planiramo i buduće aktivnosti projekta

Vidjeti na: https://www.facebook.com/events/108671429996025/?active_tab=about