Promocija časopisa Život umjetnosti

Razgovor i promocija časopisa Život umjetnosti - srijeda, 16. 5. 2018. u 19h - Galerija Nova, Teslina 7, Zagreb

Sudionici razgovora: Ana Dana BerošSanja HorvatinčićMatija Kralj, Tonči Vladislavić
moderatorica
Ana Dević / WHW

U sklopu tekuće izložbe u Galeriji Nova Priče privremene (Link: http://www.whw.hr/galerija-nova/izlozba-price-privremene.html) koja predstavlja primjere umjetničkih i aktivističkih praksi koje promišljaju pojam granice i reflektiraju uzroke i posljedice migracija i dominantne politike njihove reprezentacije, razgovaramo sa sudionicima izložbe i uredništvom časopisa Život umjetnosti (Link: https://zivotumjetnosti.ipu.hr/) koji izdaje Institut za povijest umjetnosti. Aktualno izdanje časopisa pod nazivom TRANS|MIGRANTNOST: psihogeografije prijelaza (Link: https://zivotumjetnosti.ipu.hr/101-2017/) uredila je arhitektica Ana Dana Beroš, koja je ujedno, uz video-umjetnika Matiju Kralja i Tončija Vladislavića, i sudionica tekuće izložbe u Galeriji Nova. 

Razgovor je zamišljen kao poziv da se iz perspektive isprepletanja umjetničkih, kustoskih i izdavačkih projekta osvrnemo na aktualni broj Života umjetnosti, kao i na izložbu unutar koje su neke od tih praksi zastupljene. Želja nam je u zajedničkom razgovoru kolektivno reflektirati iskustva i izazove suvremenih ekonomskih i političkih migracijate njihove reprezentacije i tematiziranja.

Razgovor je dio dvogodišnjeg suradničkog projekta Oni su bili kakvo-takvo rješenje koji je u sklopu EU programa Kreativna Evropa inicirao kustoski kolektiv Što, kako i za koga/WHW u suradnji s Tensta Konsthall iz Stockholma, Centrom za mirovne studije iz Zagreba i European Institute for Progressive Cultural Policies/ EIPCP iz Beča.

Program podržavaju:
Foundation for Arts Initiatives
Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport Grada Zagreba
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske
Program Evropske Unije Kreativna Evropa
Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske
Zaklada Kultura nova