ANIMAFEST 2018. u Galeriji ŠIRA

Otvorenje međunarodne skupne izložbe studenata animacije Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci  u ponedjeljak, 04. 06. u 12 h u galeriji Šira, Preradovićeva 13 u Zagrebu.

Izložba se održava u sklopu suradnje Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu i Svjetskog festivala animiranog filma-Animafest Zagreb koji ove godine, od 04.-09.06., obilježava svoje 28. izdanje.

O ovogodišnjem Festivalu: “…28. Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb 2018. održava se od 4. do 9. lipnja, uz uvodna događanja predstojećeg vikenda, u kinima Europa, Tuškanac i Kinoteka te na brojnim drugim gradskim lokacijama. Filmski program čini više 400 filmova iz preko 44 svjetske zemlje, a uz prestižna natjecanja u kojima sudjeluju oskarovci i zvijezde globalne animacijske scene, tu su i središnji tematski program posvećen hororu u animaciji, multimedijalna proslava 50. obljetnice serije Profesor Baltazar, retrospektivni programi posvećeni svjetskim i hrvatskim klasicima te baltičkim kinematografijama, open airovi i Animacikl, izložbe i radionice te program za profesionalce Animafest PRO, kao i bogat Program za djecu i mlade.”

Izložbu možete pogledati svakodnevno od 10-20 h,  do 12.06 2018. tj. i nakon završetka Festivala.

Pratite nas i na stranicama galerije Šira: https://www.facebook.com/GalerijaShira/ i http://www.shira.alu.hr