Galerija CEKAO - poziv za izlaganje

POZIV

Pučko otvoreno učilište Zagreb poziva umjetnike i kustose (mlađe generacije) da dostave svoje prijavnice za izlaganje u galeriji CEKAO za 2019. godinu. Natječaj je otvoren do 15. 7. 2018. u 23.59 sati. Prijaviti se mogu samostalne i skupne izložbe, ili kustoske koncepcije.

CEKAO

Galerija CEKAO, u sklopu Pučkog otvorenog učilišta Zagreb  djeluje od 1980. godine i interes joj je uvijek bio podržati izlagače mlađe generacije, koji su naknadno postali sastavni dio domaće i međunarodne suvremene umjetničke scene. Karakter prolaznog prostora galerije ponuđen je izlagačima u obliku mjesta za interveniranje vlastitim radom, privremeno implementiranje ideje ili koncepta, koji je potom ponuđen predviđenim, ali i brojnim nepredviđenim posjetiteljima, korisnicima prostora učilišta. Na ovaj način rad dobiva drugu vrstu vidljivosti, participirajući istodobno u aktivnom organizmu kuće, kojoj su Radovan Nikšić, Ninoslav Kučan i Bernardo Bernardi sredinom prošlog stoljeća osigurali ulazak u antologiju hrvatske arhitekture. Savjet galerije posebno će razmotriti izlagačke programe koji će svojim promišljanjem ujedno odgovoriti i na koji način ista doprinose spomenutom prostoru. Savjet zadržava također pravo poziva umjetnicima.

SAVJET

Marko Tadić, predsjednik savjeta, umjetnik

Jelena Pašić, povjesničarka umjetnosti, kustosica

Ana Mušćet, voditeljica programa, umjetnica

PRIJAVA

Ispunjenu prijavnicu poslati u pdf formatu isključivo elektroničkom poštom na kultura@pou.hr. Rok za zaprimanje prijedloga je 15. 7. 2018. do 23.59 sati. Za dodatna pitanja pisati možete na ana.muscet@pou.hr.  

link na prijavnicu: https://bit.ly/2LSc42I