Projekt Ilica: Q´ART (izložba)

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na otvorenje izložbe Projekta Ilica: Q´ART u četvrtak 11. 10. u 19:00 u Galeriji Nova, Teslina 7, Zagreb.

We are pleased to invite you at the Opening exhibition of Project Ilica: Q'ART at Galeriji Nova, Thursday, 11 October, Teslina street 7, Zagreb.

Projekt u Ilici započinje 2000. godine, kada se na inicijativu Aleksandra Battiste Ilića pokreće projekt Community Art i udruga Community Art / Umjetnost zajednice, koja je svoje sjedište i aktivnosti imala na adresi Ilica 89 u Zagrebu, u nekadašnjoj dvorišnoj zgradi bivšeg obrta za šivanje, napuštenog početkom 90-tih godina 20. stoljeća.

Aktivnosti projekta obuhvaćale su različite kulturno umjetničke intervencije i prakse koje su proizvodile društveno angažirane oblike umjetnosti u zajednici. Uključeni akteri/ice svojom su gestom problematizirali i uključili aktualne probleme te senzibilizirali socijalnu empatiju i solidarne odnose među stanovnicima. Iz lokalnog projekta potom se razvija međunarodni projekt Contemporary Community Network u drugim gradovima, te niz drugih intervencija s istom misijom.

VIŠE o projektu i izložbi vidjeti na: http://licegrada.hr/otvorenje-izlozbe-projekt-ilica-qart-u-galeriji-nova-u-teslinoj/ i na: https://www.facebook.com/events/1389216744543908/