Sporazum Veleposlanstva NR Kine i ALU

Potpisan Sporazum o razumijevanju između Veleposlanstva NR Kine i ALU

Na Sveučilištu u Zagrebu 11. prosinca 2018. potpisan je Sporazum o razumijevanju između Veleposlanstva Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj i Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Sporazum su u ime svojih institucija potpisali savjetnik u Veleposlanstvu Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj Li Xin i dekan Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu izv. prof. art. Tomislav Buntak.

Svečanost je započela pozdravnim govorom veleposlanika Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj Nj. E. Zhaoming Hua i rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa.

Svečanom potpisivanju nazočili su prorektor za umjetničko područje i međunarodni položaj Sveučilišta u Zagrebu red. prof. art. Mladen Janjanin, prodekan za međunarodnu i međusveučilišnu suradnju Akademije likovnih umjetnosti izv. prof. art. Danko Friščić i dr. art. Ida Blažičko s ALU-a.

Između ostaloga, na temelju potpisanoga Sporazuma o razumijevanju ostvarit će se međusobna suradnja na organizaciji izložbi profesora i studenata Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu u Veleposlanstvu NR Kine u Zagrebu. Također, potpisanim Sporazumom stvoreni su preduvjeti za razmjenu znanja o tradicionalnim i suvremenim tehnikama i primjerima dobre prakse između kineskih sveučilišta i ALU, kao i za organizaciju zajedničkih simpozija, radionica, kolegija i studija, te  ostvarivanje zajedničkih istraživačkih projekata i izložbi.

Vijest s web stranice: http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/potpisan-sporazum-o-razumijevanju-izmedu-veleposlanstva-nr-kine-i-alu/