Ususret Salonu

Otvorenje izložbe Ususret Salonu u ponedjeljak, 8. travnja 2019. godine u 19 h u Galeriji Šira, Preradovićeva 13 u Zagrebu.

Izložba "Ususret salonu" predstavlja mlade umjetnike, studente Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, te njihove recentne radove, postavljene u kontekst nedavno otvorenog 54. zagrebačkog salona: “Bez anestezije".

"Prijedlog kustoske koncepcije 54. zagrebačkog salona polazi od nekoliko pretpostavki i interesa, koje pokušava okupiti u okviru izložbe koja se formira kao postojeći i prepoznatljiv zadani format salona, s namjerom da predstavi recentnu umjetničku produkciju i razmotri kontekste unutar kojih umjetnici djeluju. Razmatrajući pozadinu i perspektive Zagrebačkog salona kustoski prijedlog formira se kaleidoskopski, kao refleksija mnogostrukih perspektiva i pozicija” ("Bez anestezije", Branka Benčić i Tevž Logar).

S istim ciljem kaleidoskopskog prikaza produkcije studenata, publici se predstavljaju radovi koji konceptualnim pristupom te na slojevit način nastoje pristupiti širokom rasponu tema; vizijama koje odražavaju osjećaj nespornosti i spokojne kontemplacije, u kombinaciji sa suptilnim detaljima neobičnih, ekscentričnih ili humorističnih elemenata. Istražujući potencijale "priča pojedinaca, njihove prošlosti i sadašnjosti”, radovi izravno odgovaraju na okolinu i kao polazište koriste svakodnevna umjetnička iskustva, otvarajući time mogućnost za kritičko promišljanje društva te za dijalog iz različitih umjetničkih i društvenih pozicija.

Izlažu: Lucija Žuti, Ivana Stećuk, Dorotea Braić, Valerija Djanješić, Valentina Butumović i Sarah Toscano.

Izložbu možete pogledati u radnom vremenu Galerije (pon-pet: 16-20 h, subotom: 11-16 h) do 11. travnja 2019.

Pratite nas i na stranicama Galerije Šira :

https://www.facebook.com/GalerijaShira/

http://www.shira.alu.hr

POZIVNICA (Link na JPEG)