Mitska simbolika vode

Radionica u petak, 18. 9. 2020. u 17 sati u Čitaonici i Galeriji Vladimir Nazor, Ilica 163-a.

Voditeljica radionice izv.prof.mr.art. Zvjezdana Jembrih

Likovnom radionicom Mitska simbolika vode započinje treći ciklus radionica u projektu Hrvatska mitska baština u (ranome) srednjem vijeku koji Knjižnica Vladimira Nazora realizira već treću godinu u suradnji s Maticom hrvatskom. Voditeljica radionice je izv. prof. mr. art. Zvjezdana Jembrih s Odsjeka za konzerviranje i restauriranje umjetnina Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Radionica će se održati u prostoru Čitaonice i Galerije VN, Ilica 163-a, uz prethodnu predbilježbu na e-mail: knjiznica.vladimira.nazora@kgz.hr ili na br. telefona: 01/3703-414. Zbog epidemiološke situacije obavezna je dezinfekcija ruku i nošenje maski te održavanje fizičke distance, kao i ostavljanje osobnih podataka (ime, prezime, br.telefona i e-mail adrese). Maksimalan broj sudjelovatelja na svakoj pojedinačnoj radionici ograničen je na deset. Predviđeno vrijeme trajanja radionica je u okviru 90 minuta.

Opširnije na stranici Hrvatska mitska baština u (ranome) srednjem vijeku.

Zvjezdana Jembrih rođena je 1965., diplomirala 1990. na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti, a 2000. magistrirala restauriranje drvene skulpture. Od 2013. izvanredna je profesorica na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, na Odsjeku za konzerviranje i restauriranje umjetnina. Izlagala je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama te izvela mnoštvo land art radova u Hrvatskoj i izvan Hrvatske. Piše i objavljuje poeziju i prozu. Autorica je dviju knjiga pjesama, jedne knjige putopisa i jedne knjige kratkih priča. Suautorica je dokumentarnih radioemisija, dokumentarnog filma o restauriranju i pjesničko-grafičke mape. Surađuje u umjetničkim i znanstvenim projektima, istraživanjima i izložbama. Dobitnica je nekoliko nagrada za svoj umjetnički rad.

S web stranice: http://www.kgz.hr/hr/dogadjanja/mitska-simbolika-vode/55520