Nevena Petra Piližota: “Sustvorenja”

U  zagrebačkoj galeriji Crta od 23. 9. 2020. možete razgledati izložbu "Sustvorenja" autorice Nevene Petre Piližote.

Ovogodišnja izložba crteža Nevene Petre Piližote, pod nazivom „Sustvorenja“, u zagrebačkoj galeriji Crta, naglašava važnost kontinuiranog istraživanja kroz medij crteža.

Iako je projekt „Dnevnik“ započet 2013. godine i prezentiran putem nekoliko samostalnih i skupnih izložbi, najnovija izložbena cjelina podcrtana je animalističkim motivima, do sada prilično dobro apsorbiranim u tkivo hrvatske likovne umjetnosti. Iz naziva Projekta razvidan je široki tematski raspon motiva. Svaki crtež funkcionira kao dio velike slagalice života, kao osvrt na jučer i danas, uvod u sutra. Motiv životinje uzet je kao primjer, simbol sveprisutnih problema u komunikaciji i ravnopravnosti. Takva pitanja razlistavaju se u više poglavlja; jedno je i ono o elementarnoj ekološkoj istini.“ o svom radu piše autorica izložbe Nevena Petra Piližota.

Izložba se može razgledati od 10 do 17 sati u skladu sa aktualnim COVID-19 preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

NAPOMENA!

Na ulazu u Centar za kulturu i informacije Maksimir i galeriju Crta nalazi se bočica s dezinfekcijskim sredstvom za posjetitelje, koji su obavezni dezinficirati ruke pri ulasku u prostor. Posjetitelji su dužni nositi masku i održavati razmak od 2 metra.
Sve površine koje se dodiruju i svi prostori koji se koriste redovito se dezinficiraju.

Program je podržao Gradski ureda za kulturu i dio je programa javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2020.

Više na: http://www.mojmaksimir.com/content/nevena-petra-piližota-u-crti