Studenti ALU izlažu na “Tratinska se budi”

U subotu, 26. 9. 2020. u Tratinskoj 31 u sklopu projekta Tratinska se budi izlažu studenti Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Cjelokupan projekt koji promovira inicijativu za oživljavanjem danas vrlo zapuštene Tratinske ulice održava se u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka, dok se izložba studenata kao jedan segment programa održava u organizaciji projekta Grad na drugi pogled

Prenamjenom jednog od brojnih praznih uličnih lokala u privremeni galerijski prostor

stvara se nova situacija u javnom prostoru i gradi svojevrsna site-specific jednodnevna akcija. Radovi na izložbi u Tratinskoj 31 dodatno se referiraju na neizvjesnu situaciju, ali i potencijal Tratinske ulice kroz privremene i promjenjive koncepte selidbe i promjenjivih «work in progress» prostornih instalacija.

Izlažu studentice Valerija Djanješić, Jelena Kovačev i Andrea Taraš, bivše polaznice izbornog kolegija Umjetnost u javnom prostoru koji se već nekoliko godina održava u suradnji projekta Grad na drugi pogled i ALU Zagreb pod mentorstvom vanjske docentice na ALU Tanje Vujasinović.

Ova je izložba odnosno akcija ujedno i uvod u proljetnu sekvencu projekta Grad na drugi pogled koja će se 2021. održati upravo na Trešnjevci u suradnji s galerijom Modulor i ALU Zagreb, kolegij Umjetnost u javnom prostoru.

Link: https://www.facebook.com/events/362129111484671/