Prezentacija studentskog rada Error 404_Kratki spoj

Predstavljanje studentskog rada Error 404 u okviru projekta Kratki spoj u petak, 2. 10. 2020. u 18 sati u prostoru Hale V Tehničkog muzeja u Zagrebu.

Pozivamo vas na prezentaciju studentskog rada Error 404 koji su u sklopu trećeg ciklusa Kratkog spoja izradile studentice Akademije likovnih umjetnosti Klara Burić, Marianna Nardini, Laura Stojkoski; Biološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Petra Tramontana, Sara Laura Šarančić i Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta Tina Petković, Jelena Šimundić Bendić pod mentorstvom Ive Ćurić asistentice na Nastavničkom odsjeku, ALU, Vesne Gulin asistentice na Biološkom odsjeku, PMF te Klare Petrović i Luje Šimunović kustosica KONTEJNERA_biroa suvremene umjetničke prakse.

Tjedni istraživanja i diskusija o hibridnim i simbiotskim vezama u prirodi i tehnologiji rezultirali su umjetničko-istraživačkim radom koji kritički propituje hibridnost čovjeka i prirode u kojoj živi, te se u njoj fizički, ali i duhovno ostvaruje.

Projekt u će biti predstavljen u petak 2.10. 2020. u 17h u Hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla u sklopu Touch me festivala, nakon čega slijedi prezentacija rada i razgovor sa studentima u 18h.

Radujemo se vašem dolasku!

Kratki spoj edukativni je projekt u organizaciji udruge Kontejner i sastavnica Sveučilišta u Zagrebu: Akademije likovnih umjetnosti, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta te Filozofskog fakulteta, Odsjeka za povijest umjetnosti. Kroz praktične tematske radionice, predavanja i diskusije studentima se pružaju osnovna znanja i temeljne vještine kojima pristupaju istraživačkim umjetničkim praksama. S ciljem interdisciplinarne edukacije i isticanja vrijednosti međusektorskog rada, projekt okuplja studente u intenzivnom timskom radu koji prati razvoj umjetničke produkcije: od koncepta, izvođenja rada i prikupljanja dokumentacije do postavljanja izložbe te interpretacije i pisanja kustoskih tekstova.