Studentska online konferencija

Poziv na sudjelovanje u online studentskoj konferenciji.

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku organizira Međunarodni znanstveni i umjetnički simpozij o pedagogiji u umjetnosti

INOVATIVNE METODE POUČAVANJA U UMJETNIČKOM PODRUČJU

s ciljem poticanja uspostavljanja novih oblika suradnje te afirmacije umjetničkih pedagogija. Simpozijem će se obuhvatiti interesni prostor glazbenih, likovnih, dramskih i plesnih umjetničkih pedagogija, kao i različiti oblici interdisciplinarnog djelovanja u kulturi, umjetnosti i obrazovanju.

Partneri u organizaciji su Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatsko udruženje za obrazovna istraživanja, koji u okviru simpozija pozivaju na prijavu za:

STUDENTSKU KONFERENCIJU O METODAMA ISTRAŽIVANJA AKTUALNIH TEMA MLADIH U VIZUALNOJ UMJETNOSTI

Datum održavanja konferencije: 22. i 23. listopada, 2020.
Organizacija:
Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, Ilica 85, Zagreb
Mjesto održavanja:
online
Datum prijave:
od 12. do 18. listopada 2020.

Potrebno je poslati sažetak do 300 riječi s objašnjenjem onog što će biti predstavljeno na konferenciji (problemsko polazište, osnovna ideja, načini istraživanja, rezultati, način predstavljanja rezultata).

Prijava putem poveznice:

Rok za slanje prezentacije:
20. listopada 2020.

Prihvaćene prijave bit će predstavljene online u trajanju od 10 minuta.

Cilj konferencije: upoznati se sa studentskim interesima, istraživanjima i razmišljanjima o temama u vizualnoj umjetnosti te metodama pomoću kojih su te teme istražene, razmijeniti iskustva i steći uvide u širok raspon studentskih stavova o društvenim, kulturnim i osobnim pitanjima, interpretiranim u studentskim vizualnim i teorijskim radovima. Studenti će predstaviti metode koje su izabrali za istraživanje i prezentaciju svojih interesnih sfera odnosno tema interpretiranih u nekoj od umjetničkih, teorijskih ili odgojno-obrazovnih formi.

Mogu biti predstavljena diplomska istraživanja, ali i istraživanja nastala kao slobodne i samostalne inicijative studenata umjetničkih akademija, studija dizajna i studija koji se bave medijima.

Mogućnost sudjelovanja imaju studenti zadnje dvije godine studiranja, diplomanti i oni koji su diplomirali u protekle dvije godine. Sudjelovanje na konferenciji je besplatno.

Prihvaća se predstavljanje:

1)      umjetničkih istraživanja
2)      teorijskih istraživanja iz umjetnosti, dizajna i medija
3)      istraživanja u odgojno-obrazovnom sustavu.

Link na obrazac prijavnice: https://forms.gle/edPJCGVW5iAb66jD9