Radionica na OKIRU ALU: Dubliranje štafelajnih slika

Radionica Dubliranje štafelajnih slika namijenjena je prvenstveno studentima Odsjeka za konzerviranje i restauriranje umjetnina (OKIRU), s ciljem produbljivanja znanja i vještina vezanih uz ovaj, često kontroverzan, a danas i sve slabije zastupljen restauratorski zahvat. Radionica se sastoji iz teorijskog i praktičnog dijela koji će se održati od 12. do 14. travnja 2021. u predavaonici br. 11 i velikom ateljeu OKIRU, u Zamenhofovoj 14, s početkom u 9:00 sati.

U teorijskom dijelu studentima će se kroz predavanja red. prof. mr. art. Tamare Ukrainčik prikazati povijesne metode dubliranja, tradicionalni materijali i njihove sintetske alternative, te suvremeni pristupi i stavovi prema dubliranju općenito.

Studiju oglednih primjera i iskustva dubliranja slika na OKIRU tijekom više od 20 godina provođenja nastave iz konzerviranja-restauriranja štafelajnih slika prezentirat će doc. art. Barbara Horvat Kavazović.

Poslijepodne će u praktičnom dijelu studenti pripremiti ljepila/ljepive smjese za dubliranje, i nove platnene nosioce, te upoznati njihove osobine kroz primjenu u različitim procesima dubliranja na simulacijama štafelajnih slika.

Dolazak je obavezan za studente 3. i 4. godine R-S. Studenti trebaju donijeti zaštitne kute i voditi bilješke, a ostali materijal bit će osiguran na radionici.

Predavanja su otvorena za javnost putem mrežnih platformi. Za informacije o pristupu predavanjima obratite se na mail: barbie.horvat@gmail.com

Praktični dio namijenjen je samo studentima.

Trajanje radionice: 12.-14.04.2021.

Vrijeme održavanja radionice: 9:00-14:00 sati

Mjesto održavanja: Zamenhofova 14, OKIRU/mrežne platforme

Radionicu organiziraju i vode red. prof. mr. art. Tamara Ukrainčik i doc. art. Barbara Horvat Kavazović.