Matko Vekić izložba ARHIPELAG u MSU

Poziv na izložbu Matko Vekić ARHIPELAG u MSU, Prostor za povremene izložbe u utorak, 27. 4. 2021. Od 18 do 20 sati. Izložba ostaje otvorena do 15. 8. 2021. 

Zbog epidemiološke situacije službenog otvorenja neće biti. Zbog vaše i naše sigurnosti, molimo vas da se tijekom posjeta pridržavate svih epidemioloških mjera!

Matko Vekić pozicionirao se na našoj likovnoj sceni kao jedan od najistaknutijih slikara koji svakom svojom novom izložbom donosi drugačiju i aktualnu tematiku, istražujući pritom i sam medij slikarstva.

Izložba pod naslovom „Arhipelag“ predstavlja sedamdeset radova velikih formata nastalih u tehnici akrilnih kitova na drvenim panelima na kojima intervenira brušenjem pigmenta pomiješanog s kitom, postižući na taj način vizualne efekte. U ovom ciklusu autor polazi od mediteranskog pejzaža, pretvarajući motive poznatog krajolika u apstraktne slike u kojima motiv postaje znak, nositelj značenja.

Kustosica izložbe: dr. sc. Snježana Pintarić

Matko Vekić ( 1970.) diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Đure Sedera. Izlaže od 1993. godine na brojnim skupnim i samostalnim izložbama od kojih ističemo samostalnu izložbu u Umjetničkom paviljonu 2005, nastup na 53. Venecijanskom bijenalu 2009. godine te samostalnu izložbu u Laubi 2019. Matko Vekić dobitnik je nagrade za mladog umjetnika Hrvatskog društva likovnih umjetnika 2001., nagrade Lissone, 2003., i nagrade za suvremenu umjetnost „Filip Trade“ 2005. Redoviti je profesor je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Vijest s web stranice: http://www.msu.hr/dogadanja/matko-vekic-arhipelag/653.html