DOBRA VODA u Galeriji SC

Pozivamo vas na izvedbenu instalaciju “Dobra voda” koja će biti ponovno izvedena, ovog puta u nešto drugačijem obliku, u Galeriji SC (Studentski centar u Zagrebu, Savska 25) 22. i 23. svibnja  2021. od 12.00 do 14.00 sati (posjetitelji su pozvani doći i otići bilo kada u predviđenom razdoblju)

koncept i koreografija: Zrinka Šimičić Mihanović
zvučna instalacija: Didier Douet
ples: Viktoria Bubalo, Zvonimir Kvesić, Ariana Prpić
oblikovanje papira: Jelena Kovačev i suradnice, prema motivu Marine Bauer

odabir tekstova i dramaturška podrška: Dubravko Mihanović

Fotograf: Jasenko Rasol

Dobra voda je izvedbena instalacija u ukupnom trajanju od dva sata, a čine ju zvučna instalacija i plesna izvedba. Nastala je kao nova etapa, treća epizoda serije radova Što nastaje?. Radovi u ovoj seriji bave se istraživanjem pokreta kao temelja našeg spoznavanja svijeta te uspostavljanja odnosa, međusobne povezanosti i povezanosti s okolišem čiji smo dio. Serija nastaje i redefinira se kroz susret različitih medija, autorskih poetika, kao i kroz susret izvođača i gledatelja, otvarajući prostor između sudionika, prostor između događaja, prostor slušanja, oklijevanja i mogućnosti pozivajući na gibanje i osluškivanje, izvana prema unutra i(li) iznutra prema van.

Putovanje Dobrom vodom započinje zvučnom instalacijom skladatelja Didiera Doueta koja oglazbljuje zvukove prostora u kojem rad nastaje, ovog puta to je Galerija SC i okolni prostor Studentskog centra, pozivajući na otvaranje akustičke percepcije posjetitelja, a nastavlja se plesnom izvedbom u koreografiji Zrinke Šimičić Mihanović koju izvode plesači/ce Viktoria Bubalo, Zvonimir Kvesić i Ariana Prpić. Iako koreografski, ovaj rad ima i naglašeni likovni aspekt. Zgužvane papirnate trake snažnog asocijativnog potencijala, u manjim i većim volumenima gomilaju se i rasipaju tijekom izvedbe, postajući medij u koji tijela uranjaju i iz kojeg izranjaju. Apstraktne forme i zvuk, koji nastaje kao posljedica kretanja, na trenutke  poprimaju narativne i simboličke konotacije, koje se već idućeg trena rastaču u transformirajući kontinuum. Procesi dijeljenja, diferencijacije, transformacije, migracije… jednako su oblikovali i oblikuju individualno tijelo svakoga od nas, od začeća do danas, kao i kolektivno tijelo / društvo kojeg smo dio, kojem svjedočimo, koje stvaramo ...

produkcija: Multimedijalna koliba u suradnji s Nastavničkim odsjekom Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu i Studentskim centrom Sveučilišta u Zagrebu - Galerijom SC

Projekt su podržali Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Zagreb.

Više o radu pročitajte u prilogu ili na sljedećim poveznicama:

https://multimedijalnakoliba.hr/dobra-voda/

https://fb.me/e/1mgB30xC5

Veselimo se vašem dolasku!

DOBRA VODA (Link na PDF)

  • Molimo vas da se prilikom dolaska pridržavate propisanih epidemioloških mjera. Odgovarajući razmak bit će osiguran cirkulacijom posjetitelja odnosno ograničavanjem broja posjetitelja koji su istodobno u prostoru instalacije.