Studenti ALU oslikali panoe u Maksimiru

Od 4. do 5. rujna 2021.

Svake godine, po nekoliko puta, studenti Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Centrom za kulturu i informacije Maksimir, a u sklopu projekta Izložba na ulici, oslikavaju panoe u Maksimiru. Ove godine projekt je financijski podržala, u sklopu svojih projekata “Murali Murtić” i “Artupunktura”, Turistička zajednica Grada Zagreba.

Preslikavanjem starih radova rađaju se novi motivi koji obogaćuju grad umjetnošću. Dok mladi umjetnici oslikavaju panoe, često razgovaraju s prolaznicima, a ponekad se i djeca odluče zaprljati bojom. Prošle godine je project Izložbe na ulici dobio Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu. U prvom planu je odnos između umjetnosti i građana. Umjetnost je stvorena da oplemeni sve koje okružuje i da krasi naš grad Zagreb – ističu mladi umjetnici.

Izlažu: Ante Šabić, Antonela Šurbek, Dorian Horvatić, Dorian Pacak, Dorotea Budić, Helena Bosnić, Ida Jakovljević, Lana Lehpamer, Lora Elezović, Marta Katović, Mihael Bađun, Nataša Devčić, Nikola Grabovac, Nikolina Žabčić, Petra Divković, Tea Lovrić, Tea Švarić, Vid Vukelić, Zdenko Miša, Žaklina Sohora