Igor Rončević: “Zlato i srebro Zadra”

Otvorenje izložbe akademika Igora Rončevića pod nazivom "Zlato i srebro Zadra" u utorak 21. rujna 2021. u 19 sati u Gliptoteci Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Izložba recentnih slikarskih radova akademika Igora Rončevića u autorskoj koncepciji Milana Bešlića otvara se 21. rujna 2021. u 19 sati u Gliptoteci HAZU.


Serijom radova nastalih u protekle dvije godine Igor Rončević produbljuje svoj likovni izraz novim značenjskim vrijednostima. Slikar izrazito kolorističke provenijencije u ovom je ciklusu podvukao tu svoju stilsku odrednicu suptilnim nijansiranjem boje i specifičnim potezima kista u kojima čitamo poznate autorove značajke osnažene drukčijim i novim inačicama. Ovaj ciklus radova autor je naslovio „Zlato i srebro Zadra“ kako bi još izravnije uputio na činjenicu da stvaralačko načelo gradi na postmodernističkim premisama na kojima je i izgradio respektabilni status kao jedan od „najapstraktnijih u generaciji hrvatskih postmodernista“.

Izložba će nakon Gliptoteke HAZU biti postavljena u Gradskom muzeju Bjelovar od 3. -30. studenoga 2021., te u Sveučilišnoj galeriji u Mostaru od 10. prosinca 2021. do 10. veljače 2022. godine.

OBJAVA ZA MEDIJE (Link na PDF)