Edu4Games

Početak pilotiranja programa cjeloživotnog obrazovanja ‘Dizajn i razvoj videoigara’

S ciljem pripreme za provođenje novog studija i programa cjeloživotnog obrazovanja, nastavnici pet sastavnica Sveučilišta u Zagrebu i stručnjaci iz industrije videoigara 6. rujna započeli su s provođenjem pilotiranja dijela 4 nova programa cjeloživotnog obrazovanja – Dizajner videoigara, Programer videoigara, Producent videoigara i Vizualni umjetnik videoigara. Pilotiranje traje do 26. studenog, a sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela gdje upisani polaznici zajedno u timovima razvijaju vlastite videoigre.

Projekt Edu4Games – Izrada standarda zanimanja i kvalifikacija te novih studijskih programa za područje dizajna i razvoja videoigara provodi se u suradnji nekoliko sastavnica Sveučilišta u Zagrebu – Akademije dramske umjetnosti, Akademije likovnih umjetnosti, Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu, Fakulteta organizacije i informatike te Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

U okviru diplomskog studijskog programa dizajna i razvoja videoigara bit će razvijena četiri usmjerenja – za dizajnera videoigara, vizualnog umjetnika videoigara, producenta videoigara i programera videoigara. Budući studijski programi osmišljeni su na način da su procesi poučavanja i učenja usmjereni na umjetničku i znanstvenu praksu i istraživanje, intenzivan praktičan rad te aktivnu međunarodnu suradnju s vodećim visokoškolskim obrazovnim ustanovama i profesionalnim organizacijama.

Edu4Games (Link na PDF)