Volontiranje studentica ALU u staračkom domu Trešnjevka


Crtom i bojom


Pozdrav proljeću


Savsko srce - slike

Savska točkica 2013/14. - logo i slike

Savska točkica 2014/15. - slike

Volontiranje studentica ALU u staračkom domu Trešnjevka

Nina Šegović, Iva Zagoda i Kristina Horvat (studentice diplomskog sveučilišnog studija Likovna kultura, smjer: nastavnički)  kroz akademsku god 2016/2017 volontirale su u staračkom domu Trešnjevka vodeći likovne radionice. Cilj je bio interaktivno druženje kroz likovne i kreativne radionice te zajednička borba protiv jaza između generacija.

Dokazano smo se zabavili i učili jedni od drugih :kako nacrtati konja, kuće u perspektivi, novi dizajn narodne nošnje, slikanje vođeno glazbom...samo su neke od ideja volonterki što su dečki i cure iz staračkog sa zanimanjem prihvatili .A mi? Mi smo naučile kako mjeriti tlak, par pjesama Ive Robića, igrati šah, ishrklati nešto i naravno dobile neprocjenjive životne savjete i nove (malo starije) prijatelje.


Crtom i bojom – projekt i izložba

Otvorenje izložbe: u subotu 16.04.2016. u 16:30 sati u Pogonu Jedinstvo

„Crtom i bojom“ je projekt pod mentorstvom likovne terapeutkinje Blanke Stančić Puhak koja radi s osobama s intelektualnim teškoćama u Centru za rehabilitaciju Zagreb, sjedište Orlovac. U projekt su bila uključena četiri korisnika Centra za rehabilitaciju Zagreb - Neven Novak, Ranko Ćuća, Kristijan Žerjavić, Zdravko Krešić i četiri studentice Akademije likovnih umjetnost Sveučilišta u Zagrebu – Noa Geras, Antonia Maričević, Tara Beata Racz i Diana Zrnić. Zajedno su, jedan na jedan, kroz iskustveno-interaktivnu radionicu istraživali medij slikarstva i stvarali slike koje će biti izložene u subotu 16.04.2016. u Pogonu Jedinstvo s otvorenjem izložbe u 16:30 sati. U ovom načinu rada potiče se osposobljavanje korisnika u samom likovnom izražavanju, te ih se uz stručnu podršku ohrabruje za što samostalniji pristup likovnoj problematici. Treba ih se priznati i integrirati u svijet likovnih umjetnika, te sve osobe sa intelektualnim teškoćama koje zaista posjeduju talent afirmirati i omogućiti im osobni razvoj u likovnom stvaralaštvu. Pružajući im adekvatnu stručnu podršku, zajednički razmjenjujemo iskustva, saznanja i kreativnost u svim segmentima likovnosti.


Pozdrav proljeću

Studentice Akademije likovnih umjetnosti Kristina Horvat, Ivana Jazvac i Nina Šegović osmislile su mali projekt u kojem su pomogle oslikati četiri velika platna u srednjoj školi Centra za odgoj i obrazovanje u Zagorskoj, te tako zajedno s učenicima proveli dan pozdravljajući proljeće.

Više vidjeti na: https://www.facebook.com/SrednjaskolaCentarzaodgojiobrazovanje/?fref=ts


Umjetnost i sport

Studenti ALU oslikali sportsku dvoranu Martinovka

Posljednjih nekoliko  mjeseci studenti Akademije likovnih umjetnosti Martin Hrastić i Luka Hatvalić, te Katarina Nekić i magistar edukacije likovne kulture Konan Ognjen Sedić radili su na oslikavanju sportske dvorane Martinovka u sklopu suradnje s Hrvatskom Sportskom Akademskom Udrugom SUBOS.

Članak je objavljen na stranici subosa: http://www.subos.hr/page.php?news=55


Aplikacija "Stipendije" i "Natječaji"

Dvoje studenata ALU izradili su dvije besplatne android aplikacije namijenjene studentima i radnicima u području kulture.

Autor obadvije aplikacije je Darko Jefić, student diplomskog sveučilišnog studija Animirani film i novim mediji; smjer: novi mediji, a studentica Laura Potrović, također na diplomskom sveučilišnom studiju Animirani film i novi mediji; smjer:novi mediji, imala je funkciju savjetnice.

STIPENDIJE

https://play.google.com/store/apps/details?id=app.stipendije

Aplikacija posvećena stipendijama napravljena je kako bi se studentima olakšalo praćenje, spremanje i dijeljenje dostupnih informacija o aktualnim stipendijama. Aplikacija je u ranoj fazi razrade, te funkcionira kao sučelje za pregled stipendija i raznih natječaja vezanih uz sve studijske razine.

Sretno sa stipendijama!

NATJEČAJI U KULTURI
https://play.google.com/store/apps/details?id=natjecaji.u.kulturi

Aplikacija za praćenje aktualnih natječaja u kulturi.


SAVSKO SRCE – humanitarna likovna radionica Kristine Horvat

Za vrijeme Božićnih humanitarnih akcija u Studentskom domu Stjepana Radića Kristina Horvat, studentica druge godine preddiplomskog sveučilišnog studija likovna kultura, vodila je dvije likovne radionice pod nazivom Savsko srce. Savsko srce je postala tradicionalna radionica na Savi, a prikupljeni novac od prodajnih izložbi ide u humanitarne svrhe. Ove godine svojom su akcijom razveselili Zagrebačke beskućnike.


SAVSKA TOČKICA 2013/2014. – likovna radionica Kristine Horvat

Studentica  Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu Kristina Horvat (preddiplomski sveučilišni studij likovna kultura, 2. godina), prije tri mjeseca počela je voditi likovnu radionicu u svom studentskom domu. Naime, radi se o likovnoj i literarnoj radionici Savska točkica .

Studentica Kristina Vas poziva: „Stavite i vi konačno točkicu na I,  i budite kreativni, maštoviti te tako možete doprinositi estetskoj dopadljivosti Save. Osim toga radionica je i humanitarnog karaktera! Pripremit će se veeeeelika humanitarna izložba prodajnog karaktera za Radićeve dane. Materijal vas čeka, a vi ćete tu i tamo donijeti škare , olovčicu i gumicu, sve što već imate. Upad je jedan osmijeh i želja za druženjem.“


SAVSKA TOČKICA 2014/2015. – likovna radionica Kristine Horvat

I ove smo godine, kao i one prošle, opet točkali na sve strane. Zašto? Jer svaka je točka, kao što su nas učili, početak jedne nove i posebne linije. Koliko će ona trajati, ovisi o nama samima. A naše točke su naši studenti koji vrijedno pohađaju likovne radionice u SD Stjepan Radić. Cilj same radionice je izmamiti kreativne misli, prebaciti ih na čistu površinu i time učiniti dobro djelo za malo dječje srce. Naime, radovi su tokom cijele godine donirani različitim humanitarnim organizacijama u Zagrebu, kako bi se njihovom prodajom moglo pomoći potrebitima, što beskućnicima, što bolnicama i djeci koja nemaju roditeljske skrbi. A sve skupa rezultiralo je divnim poznanstvima, jednom velikom ljubavlju i mojim općim veseljem. Ja sam Kristina Horvat, hajdemo reći točkica nad točkicama i studentica sam Akademije likovnih umjetnosti....i volim točkice!