Projekt „Dubrava gori“ – grupna izložba „Uprava gori“

Galerija Uža dobila je poziv na sudjelovanje u ovogodišnjem izdanju projekta te nam je cilj realizirati grupnu izložbu pod nazivom „Uprava gori“.

U sklopu projekta, Galerija Uža želi okupiti i izložiti radove zaposlenika uprave Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Tko je Uprava? Bilo tko tko je zaposlen na ALU kao nenastavno osoblje – svi mogu sudjelovati!

Što sve može biti predmet izlaganja?

  • Umjetnički radovi (crteži, slike…)
  • Ready-made objekti (najdraže kemijske, uredski pribor, crteži studenata koji stoje u uredima zadnjih 30 godina…)
  • Konceptualni radovi (ispis najdražih ili najtraumatičnih mailova, službeni dokumenti koji stoje na oglasnoj ploči, a studenti ih ne žele pročitati…)
  • I sve slične i srodne stvari

Za izlaganje je potrebno:

najkasnije jedan dan prije izlaganja (9.5.) donijeti rad/radove u slikarsku klasu (prizemlje hodnik desno, 3. vrata lijevo – kod studenta Filipa Karpišeka) zajedno s ceduljicom na kojoj piše ime i prezime izlagača te naziv rada (ako ima).

Molimo Vas da nam javite točan popis izlagača najkasnije do četvrtka, 2.5. do 13:00 h!

Izložba Vaših radova održat će se 10. 5. 2024. u 17:00 h u prostoru Galerije Uža (Slikarski odsjek, prizemlje, hodnik desno) uveličanu prisustvom studenata i profesora uz piće i dobru atmosferu.

Također, na dan izlaganja, prof. dr. sc. Tomislav Pletenac održat će nastup/performans za okupljenu publiku.

Veselimo se Vašem odazivu!

O projektu Dubrava gori:

„Riječ je o projektu koji se osvrće na preseljenje Akademije u prostor Jadran filma u Dubravi s ciljem upoznavanja studenata/ica s novim kvartom, njegovim ljudima, navikama i potrebama. Uvriježeno je misliti kako je Dubrava „spavaonica Grada“, „sportsko selo“ i „predgrađe Zagreba“, no ovim bismo projektom htjeli ukazati kako je ona (i) grad u malom, i zaštićena kulturna dobra, i hollywoodska prošlost. Ona je sve svoje šume i sve svoje raznolike zajednice. Ona je mnogo toga i još više.” ( link )

O galeriji Uža:

Galerija Uža nastala je kao nezavisna studentska galerija koju je osnovalo troje diplomanata slikarstva s ciljem oživljavanja prostora Jadran filma, nove lokacije ALU. U četvrtak, 16. 2. 2023., rodila se zamisao o galeriji u uskom hodniku slikarskog odsjeka. U petak, 17. 2. 2023., otvorena je galerija Uža zajedno s njezinom prvom izložbom. Od tada, svakim petkom u 17:00 održavaju se redovne studentske izložbe te do sada broji ukupno 33 izložbe studenata i profesora ALU. Galerija Uža svoje ime je dobila po uskom hodniku u kojem se nalazi, a istovremeno je hommage kultnoj galeriji Šira. ( link )

Za sva pitanja, stojimo na raspolaganju.

Srdačan pozdrav, 

Galerija Uža

Katarina Kocijan (kocijan.katarina1r@gmail.com) +385 99 6708353

Filip Karpišek (karpisekfilip@gmail.com) +385 99 5033558

Filip Stolnik (filipstolnik98@gmail.com) +385 91 1461561