Razgovori na Jabukovcu 10

Mirko Sužnjević: Izrada igara u sustavu UNITY

Pozivamo Vas na četvrto on-line predavanje u okviru projekta Prošireni Mediji koje će se održati u srijedu, 27. 1. 2021. u 15 sati, Nastavnički odsjek, ALU Zagreb.

Industrija igara danas je najznačajnija komponenta industrije zabave s procjenom vrijednosti od preko 170 milijardi dolara. I u Hrvatskoj je industrija igara sve više prepoznata kao značajan izvoznik te industrija koja privlači velike inozemne investicije. Primjeri su Nanobit koji je prodan za skoro milijardu kuna te CroTeam koji je kupljen od strane Devolver Digitala.

Sve više dizajnera, programera i umjetnika želi se uključiti u ovu industriju, a najlakši put za razvoj igara je korištenje jednog od postojećih sustava za razvoj. Sustavi za razvoj igara (engl. game engine) omogućuju brz i pojednostavljen razvoj jer u sebi uključuju razne funkcionalnosti koje se koriste prilikom razvoja igara kao što su simulacija fizike, sustava čestica, umjetne inteligencije i slično. U ovom predavanju ukratko će se opisati Unity sustav za razvoj igara te na praktičnom primjeru pokazati jednostavnost razvoja igre s osnovnim funkcionalnostima.

Predavanje će se održati u Microsoft Teamsu u timu Projekt Prošireni mediji. 

Poveznica za online priključenje je: Kliknite ovdje za pridruživanje sastanku

Instaliranje MS Teamsa nije potrebno (dovoljan je klik na poveznicu i Nastavi u ovom pregledniku/Continue on this browser).

Za aktivno sudjelovanje na predavanju/radionici, poželjno je da studenti instaliraju program Unity.

Unity se može skinuti na dva načina:

  1. način: https://store.unity.com/?_ga=2.70091856.1526451509.1611599377-936756110.1611599377#plans-individual skine se individualna studentska licenca.
  2. način: skine se prvo odavde Unity Hub, pa se u njemu odabere verzija 2019.4.12f1

POZIV NA PREDAVANJE (Link na PDF)