Koordinatorica za podršku studentima ALU

Na zahtjev Sveučilišta u Zagrebu na Akademiji likovnih umjetnosti imenovana je koordinatorica:

Romana Đuričić, magistra socijalnog rada

Kontakt:

Koordinatorica predstavlja kontakt osobu koja može pružiti potrebne informacije o aktivnostima i potrebama studenata na sastavnici i uključena je u moguće aktivnosti i podršku studentima u okviru sljedećih područja:

  • pomoć pri svim pitanjima i teškoćama tijekom ili na kraju studiranja
  • psihološko savjetovanje studenata
  • razvoj akademskih vještina
  • razvoj i upravljanje karijerom

Ured za studente Sveučilišta u Zagrebu

Ured za studente Sveučilišta u Zagrebu zadužen je za pružanje sustavne podrške i to u sljedećim kategorijama:

Voditeljica Ureda za studente
Marijana Žitnik Sedak, dipl. soc. rad.
telefon: +385 1 456 42 71, faks: +385 1 483 06 02
e-adresa: marijana.zitnik@unizg.hr

URED ZA STUDENTE (Link na PDF)

Poveznica na kojoj možete pronaći prezentaciju o oblicima podrške za studente koje pruža sveučilišni Ured za studente: http://www.unizg.hr/studiji-i-studiranje/podrska-studentima/ured-za-studente/


Ured za studente s invaliditetom Sveučilišta u Zagrebu

Adresa: Studentsko naselje "Stjepan Radić", Jarunska 2 (prizemlje 12. paviljona)

Telefon: 01 4564 405

Sve informacije i kontakte možete naći na www.unizg.hr.

Prilagodba  nastavnog procesa i načina polaganja ispita studentima s invaliditetom (Link na PDF)


Koordinator za studente s invaliditetom

Koordinatori za studente s invaliditetom su poveznica između studenata s invaliditetom te nastavnika i administrativnog osoblja na pojedinoj sastavnici Sveučilišta i Ureda za studente s invaliditetom Sveučilišta u Zagrebu.

Kroz predavanja i radionice educiraju se i redovito informiraju o svim aktivnostima i procedurama u svrhu ostvarivanja minimalnih standarda pristupačnosti studentima s invaliditetom svih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu.

Na Akademiji likovnih umjetnosti imenovani su:


Udruga Zamisli

Udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom

Ul. Grada Vukovara 68, Zagreb

Informacije i kontakt: www.zamisli.hr, e-mail: udruga.zamisli@gmail.com


Info-centar za mlade Zagreb

Kninski trg 4, Zagreb, http://icm-zg.info

Predsjednica udruge: Svjetlana Marijon, mob: 0916656491


Informacije o disleksiji

Hrvatska udruga za disleksiju

Home of dyslexia support for students in the Balkans and Central Europe

Kontakte i sudjelovanje na radionicama možete ostvariti putem e-mail adrese (zajamčena anonimnost): disleksija.studenti@gmail.com / info.centra@erf.hr.


Udruga eSTUDENT

Studentske udruga eSTUDENT jedna je od najvećih studentskih organizacija u Hrvatskoj. Naša Udruga već 16 godina djeluje na cijelom Sveučilištu u Zagrebu, a od prošle godine i u Rijeci i Varaždinu zato što su nam projekti orijentirani na sva hrvatska sveučilišta. Svake godine na našim projektima sudjeluje preko 5000 studenata iz cijele Hrvatske, a ostvarujemo partnerstva s više od 50 renomiranih poduzeća i organizacija. Također, prošle godine smo održali 25 projekata od kojih je 12 bilo odrađeno online.

Brošuru s projektima Udruge za akademsku godinu 2020./2021. možete pronaći na poveznici.

Udruga eSTUDENT - prijave za članstvo

eSTUDENT je najveća studentska Udruga koje djeluje već sedamnaestu godinu zaredom. Studenti članstvom u Udruzi proširuju svoje znanje i mrežu poznanstava kroz organizaciju raznih projekata te sudjelovanjem na edukacijama i radionicama.

Udruga je otvorila pristupni proces za prijam novih članova, prijave traju do 9. listopada 2020.  

BUDI DIO ePRIČE - otvorene su prijave za udrugu eSTUDENT

Otvorene su prijave za nove članove najveće studentske udruge eSTUDENT, prijave traju od 25. rujna do 9. listopada 2020. Prijavite se i zajedno s eSTUDENTom ispišite poglavlje u priči koja traje punih 16 godina i nastavlja dalje.

Što je to ePRIČA?

eSTUDENT je najveća studentska Udruga koja okuplja studente različitih usmjerenja, interesa i ambicija te ih povezuje kroz razne projekte i neprestani networking. Svoje poglavlje u ePRIČI možete ispisati u područjima project managementa, komunikacije s poduzećima, marketinga, dizajna, odnosa s javnošću, event managementa, ljudskih potencijala, programiranja, edukacija i popularizacije znanosti, multimedije, humanitarnog rada, prava, financija te mreže, zajedno sa studentima iz Zagreba, Rijeke i Varaždina.

Udruga posebno njeguje povezivanje među članovima kao i članova s prijateljima Udruge, odnosno poduzećima i akademskom zajednicom, što može biti od velike pomoći u budućnosti. ePRIČA je odlična prilika da izađete iz svoje sigurne zone i proširite svoje znanje, kao i najbolji mogući način za nadopunjavanje životopisa, neprocjenjivim iskustvom.

Budite dio ePRIČE u najvećoj studentskoj Udruzi, pronađite tim koji vam najviše odgovara i prijavite se. Detaljne informacije o timovima pronađite ovdje. Sve dodatne informacije možete pronaći na eSTUDENT Facebook, Instagram i web stranici te pretplatom na newsletter.

Vidjeti i na poveznici: https://www.estudent.hr/novosti/budi-dio-eprice-pocinju-prijave-za-najvecu-studentsku-udrugu


AIESEC Hrvatska

Studentska udruga AIESEC Hrvatska  je ogranka najveće međunarodne studentske organizacije koja djeluje u 124 države i teritorija, a u Hrvatskoj postoji od 1953. godine s područnim uredima u Zagrebu, Osijeku, Splitu i Varaždinu. AIESEC mladima omogućuje stažiranje u stranim tvrtkama, globalnu razmjenu iskustva te volontiranje kroz naše međunarodne stručne i volonterske prakse.

AIESEC-ova misija je obrazovanje mladih po pitanju njihovog društvenog učinka, pristupa zajednici i razvijanju iste kroz međunarodne razmjene, kako bi se mladi upozali s različitim kulturama te razvili i primijenili svoje vještine u praktičnom okruženju.

AIESEC ti pruža mogućnost odlaska na stručne i volonterske prakse kroz koje ćeš ostvariti svoj potencijal i razviti liderske vještine u praktičnom i internacionalnom okruženju.

Napravi prvi korak i više o praksama saznaj na našoj stranici www.aiesec.org.

AIESEC Hrvatska organizira volonterske i stručne prakse: https://www.tvz.hr/aiesec-organizira-volonterske-i-strucne-prakse

U slučaju da imaš pitanja, slobodno nam se obrati na aiesec.zagreb@gmail.com.

AIESEC Hrvatska - Međunarodna udruga studenata, Centralni ured: Vlaška 40, Zagreb.