NASTAVNIČKI
ODSJEK

Cash and Carry

Cash & Carry - Dan otvorenih vrata atelijera je manifestacija koju studenti Nastavničkog odsjeka ALU, uz podršku profesora, tradicionalno organiziraju od 2003. godine. Otvaranje Akademije za javnost omogućava uvid u suvremenu hrvatsku umjetničku scenu kroz upoznavanje s mladim umjetnicima na najneposredniji način – u njihovu radnom okruženju.

Događaj je zamišljen kao promotivno edukacijski projekt s težištem na komunikaciji studenata i publike, prezentaciji i vrednovanju umjetničkih djela, praktičnom upoznavanju s organiziranjem likovnih manifestacija i marketingom, razvijanju sponzorske i medijske suradnje kroz umjetnost, i razvijanju svijesti o potrebi za humanitarnim djelovanjem. Redovito se u sklopu projekta organizira i humanitarna izložba na kojoj se doniraju radovi i sredstva namijenjena djeci s poteškoćama u razvoju.

Dosadašnja iskustva organizacije ovih događanja pokazala su velik interes stručne javnosti, umjetnika, sveučilišnih profesora, kritičara, galerista, novinara, kao i publike mlađe i srednje generacije, čemu uvelike pridonosi i cjelodnevni popratni program uz koncerte mladih nezavisnih autora i grupa.

Vizualne umjetnosti i vizualne komunikacije integralni su dio suvremene kulture, a Akademija likovnih umjetnosti je pravo mjesto gdje se mogu prepoznati novi potencijali – educirani, komunikativni, inovativni i kreativni mladi ljudi.