Epidemiološke mjere za posjetitelje

U prostorima Knjižnice obvezno je nošenje maske. Prije ulaska potrebno je dezinficirati ruke dezinfekcijskim sredstvom dostupnim na ulazu u zgradu. Između korisnika te između korisnika i djelatnika Knjižnice nužno je održavati fizički razmak od 2m radi sprečavanja širenja infekcije.
U Knjižnici mogu boraviti najviše 2 korisnika istovremeno.
Molimo vas da slijedite i eventualne druge upute zaposlenika Knjižnice.

Lokacija

Knjižnica ALU smještena je u južnom krilu Centra „Slava Raškaj“, s ulazom iz parka Akademije, odnosno bočnoga dvorišta.

Radno vrijeme

Termini za posudbu i vraćanje građe su radnim danom od 10.00 do 15.00 sati.
Čitaonica je otvorena od 9.00 do 16.00 sati.
Vikendom Knjižnica ne radi.

Kontakt

Voditeljica Knjižnice:

Anđelka Dobrijević Turina
prof. pov. umjetnosti i komp. književnosti, dipl. knjižničarka

tel: 01 3711 315
e-mail: andjelka@alu.hr

Korisnici

Knjižnica je otvorena za sve studente, nastavničko osoblje i zaposlenike Akademije.
Vanjski korisnici mogu se služiti čitaonicom. Mogućnost posudbe za vanjske korisnike utvrđuje se u dogovoru s voditeljicom Knjižnice.

Upis 

Upis u Knjižnicu je besplatan. Studenti za upis moraju donijeti X-icu.

Osnovne upute i pravila posudbe za studente:

Prilikom ulaska u Knjižnicu svi se posjetitelji moraju javiti knjižničaru i po potrebi predočiti identifikacijsku ispravu.
Studenti u pravilu mogu posuditi najviše 3 knjige, ali se broj može ograničiti u slučaju veće potražnje ili se može odobriti posudba veće količine građe.
Rok posudbe je 3 tjedna, uz mogućnost produljenja.
Publikacije su složene po određenom redu, pa molimo korisnike da knjige koje vade s polica ostavljaju na stolu, a ne ulažu ih nasumce.
Korisnici su dužni pažljivo se odnositi prema građi i čuvati je od oštećivanja.
Prilikom upisa nove ak. godine korisnici Knjižnice moraju predočiti potvrdu da su vratili svu posuđenu građu. Bez potvrde neće moći testirati semestar.
Slobodno se obratite knjižničaru za pomoć prilikom pretrage građe ili traženja drugih informacijskih izvora.